• Contact

    Zit je nog met vragen ?
    Stuur ons een e-mail.

    BMC | Pater Pirestraat 11 | 2018 Anvers | BE 0840 651 389

En mijn kassa dan ?

Let op dat je een doos kiest die snel genoeg werkt. De registratie van de fiscale gegevens zal, hoe dan ook, de werking van de kassa vertragen. Let er dus bij de aankoop van een black box goed op dat die vertraging het kassasysteem niet te erg belast. Er zijn immers diverse types, waarvan de snelste (zwartedoos.be) wel meer dan 100 maal vlugger werkt dan de traagste…

Bijkomend zijn er “Fiscal Data Modules” van simpelweg slechte of nog te bewijzen kwaliteit. In 2017 heeft een Zweedse fabrikant toegegeven dat al haar producten in België nooit voldeden aan de kwaliteit die ze eigenlijk voor ogen hadden. En momenteel is niet zeker of er nog een afdoende oplossing komt (ze zijn reeds aan hun 5de officiële certificatie poging).

Maak bij de aankoop van een kassa zeer duidelijke afspraken met je leverancier ivm de koppeling met de zwarte doos. De keuze voor een vakkundig leverancier samen met goede afspraken (en eventuele demo met een zwarte doos), behoeden je voor zeer onaangename verrassingen (geen automatische backup noch fail over).

Helaas overleven veel kassa’s de overgang naar de nieuwe regelgeving (ET 124.747) niet en zijn ook niet conform met de laatste wettelijke specificaties (vb protocol versie 2).
Wens je vooraf te weten of je kassa op onze lijst staat, stuur ons dan een mailtje met vermelding van de naam en het model van je huidige kassa.

Heb je nog geen kassa ? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.