• Contact

    Zit je nog met vragen ?
    Stuur ons een e-mail.

    BMC | Pater Pirestraat 11 | 2018 Anvers | BE 0840 651 389

badbox

Event catering loopt fiscaal in de pas

Sinds november 2017 is de wetgeving over het gebruik van de witte kassa verder verduidelijkt in een omzendbrief. Foodtrucks betalen in de meeste gevallen 12% BTW en zijn, als de jaaromzet hoger is dan 25.000 euro is, verplicht om gebruik te maken van een Geregistreerd Kassasysteem, beter bekend als de witte kassa. Behoudens enkele uitzonderingen moeten zo de meeste horecapunten op festivals en evenementen beschikken over een witte kassa, zelfs als het terras gezamenlijk of door de organisatie wordt geplaatst. Tot voor kort was dit vooral een theoretische oefening. De investering in bestaande witte kassasystemen was groot in verhouding met de marges en de installatie niet altijd even gemakkelijk of flexibel. De FOD Financiën voor het eerst een witte kassa Qless met de volle focus op foodtrucks en event catering goedgekeurd.

Qless is een applicatie, te downloaden op een toestel naar keuze (vb een tablet of telefoon), dat naast een officiële kassa, ook nog een ingenieus bestel- en betaalsysteem voor bezoekers met AI (artificial Intelligence) aanbiedt. Zo kunnen (festival-)bezoekers snel bestellen en hun bestelling laten leveren door medebezoekers. De upsale kan zomaar oplopen tot 20%!

De applicatie maakt meteen een sterke entree op de markt. Event Catering Bevers, leverancier van Foodtrucks op oa. Tomorrowland Winter, F1 Francochamps, de Ronde van Vlaanderen en vele anderen is meteen het eerste foodtruck bedrijf dat zich volledig in regel zal stellen.