• Contact

    Zit je nog met vragen ?
    Stuur ons een e-mail.

    BMC | Pater Pirestraat 11 | 2018 Anvers | BE 0840 651 389

McDonald's kassa

McDonald’s fiscaal  

Het Belgische kassapark van McDonald’s (quasi 1000 terminals) bestaat uit klassieke toonbank kassa’s, drive thru kassa’s, kiosken, compacte handheld terminals en tablets voor queue busting. Gezien de interessante verminderingen op de sociale bijdragen maken de prikklokken ook deel uit van het project. Veel aandacht ging uit naar de snelheid, bedrijfszekerheid en standaardisering en dit met een minimale investering.

Amper enkele dagen ondersteuning waren nodig om het technisch complexe dossier door de certificatie te loodsen. Het grootste deel van de fiscalisatie in McDonald’s software werd door zwartedoos.be ter beschikking gesteld waardoor er geen risico’s, noch ontwikkelingskosten voor dit aspect waren. Rekening houdend met de fiscale rapportering is er een fallback, bij falende registratie van de transactie, tussen de verschillende fiscale data modules. Ook wordt permanent de inhoud van hun intern geheugen veilig apart gebackupt. Cruciaal daar de zwarte doos er ook ter vervanging is van het ontvangstendagboek. Een boekhoudingsstuk dat je maar best koestert.

De registratie van de fiscale gegevens zorgt er hoe dan ook voor dat de werking van de kassa vertraagt. Met het allersnelste toestel op de markt is deze vertraging nauwelijks merkbaar. Zwartedoos.be ontwikkelde een snelle IP interface zodat de dozen netjes in een centrale installatiekast passen. Een extra behuizing garandeert een zorgeloze en lange levensduur van de dozen die aan de kassa’s zijn geplaatst.

Dankzij de verbluffende snelheid van de zwartedoos.be in combinatie met specifieke software is de investering een fractie van een klassieke systeem (één doos per kassa). Uiteindelijk waren slechts één derde van de toestellen nodig : een enorme besparing.