• Contact

  Zit je nog met vragen ?
  Stuur ons een e-mail.

  BMC | Pater Pirestraat 11 | 2018 Anvers | BE 0840 651 389

Complement d'enquête

Zwarte kassa’s en nepboekhouding  

Retail, horeca en catering zijn sectoren waar zwartgeld altijd heeft bestaan. Met de crisis laten zich meer en meer bedrijven verleiden door deze praktijken.

De Franse media maken gewag van 20% zwarte economie en geven enkele voorbeelden in de sectoren zoals : rijscholen, apotheken en horeca. Het programma Complément d’enquête (France 2) vergelijkt de Franse situatie met de onze. In dit kader waren ze onlangs op onderzoek in België om te begrijpen welke maatregelen de fiscus inzet in de Horecasector in de strijd tegen deze praktijken.

Het volledige verhaal vindt U terug op de fotolink (de Belgische situatie komt aan bod vanaf 13:24).

3 reacties op “Franse interesse voor zwarte doos

 1. Nico Schreuder

  De oplossing zou Europees genomen moeten worden0 en wel met een keuring door een keuringsbedrijf als NMi, Kema of andere gerespecteerde keuringsbedrijven. Zij kunnen standaarden als Welmec doorvoeren in de keuring. Kosten zijn eenmalig en vrij hoog maar daar krijg je dan wel wat voor terug. Voor de rest is en blijft het de verantwoordelijkheid van de ondernemer. Die gecontroleerd dient te worden door de daarvoor aangewezen overheid instantie. Niets meer en niets minder.
  Je kan nu eenmaal niet met een kassa uitsluiten dat mensen zwart zaken doen. Het doen van een keuring geeft uw pakket meer waarden t.o.v. uw collega’s.

  • al het zwart circuit van vreemdelingen g.s.m.t.v.noem maar op hoe los je dat op.de ondernemers betalen nu al 16 verschillende taksen officieel.het frauderen zou moeten vervangen worden in overleven.Het is echt nen omgekeerde wereld aan het worden.Wij hebben geen 13maand of vakantie geld.En werken keihard.

   • Beste Albert,

    hier wordt lang al niet meer naar geluisterd. Het lijkt me dat de regering ook enkel nog grote bedrijven wil en af wil van de kleinere zelfstandige. Als 1-manszaak krijg ik ook aangeboden dat als ik nu reeds overstap naar de zwarte doos, ik zomaar even voor 5 werknemers een voordeliger plan krijg.
    Je werkt je dan al suf om door de eerste jaren te komen, en dan hangt er enkel voor de gevestigde waarden (en ik zeg niet dat zij het makkelijk hebben) een extra aan vast.

    Het uber-socialistisch beleid van de laatste decenia is zijn tol aan het eisen. Iederee zelfstandige weet dat het niet mogelijk is om alles wat je verdient weg te geven, en om steeds nieuwe mensen aan te nemen, gewoon om ze een job te geven. Naar mijn idee zou de overheid geen goede zelfstandige zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*