• Contact

  Zit je nog met vragen ?
  Stuur ons een e-mail.

  BMC | Pater Pirestraat 11 | 2018 Anvers | BE 0840 651 389

Kassawet

 

Kassawet finaal goedgekeurd 

De Kamer keurde zonder enige tegenstem het wetsontwerp met betrekking tot de certificatie van een geregistreerd kassasysteem in de horecasector goed. Het legt het verplicht gebruik van gecertificeerde kassa’s en zwarte dozen vast. Dit sluitstuk komt er na de vorige wetgeving die reeds dateert van 2009. Met het goedkeuren van de certificering is de laatste rechte lijn naar de invoering van de geregistreerde kassa met zwarte doos ingezet.

Bij de bespreking van het wetsontwerp meldde de verantwoordelijke vice eerste premier Johan Vande Lanotte, dat het aansluitend koninklijk besluit dat onder meer vast legt welke fiscale gegevens een dergelijke kassa moet opleveren, klaar ligt bij het ministerie van financiën.

Een termijn van drie maand zal worden vastgelegd waarbinnen de uitbater zich moet in regel stellen indien de kassa niet meer conform is na intrekking van een certificatie. De minister herhaalt het principe dat, indien de certificatieprocedure onzorgvuldig is verlopen, de staat zal opdraaien voor de vergoeding van de schade. Momenteel is de certificatie procedure nog steeds niet bekend. Deze zal buiten de wettekst of koninklijk besluiten gehouden worden en aanvullend worden medegedeeld. Een tachtigtal leveranciers zouden in aanmerking komen voor een certificatie.

77 reacties op “Kassawet door Kamer

 1. simons jos

  eerst geven “ze” een BTW verlaging, mooi toch ….en pakken ze u langs achter terug !!!! DRP weet daar alles van !!

  • WE ZOUDEN BETER ALLE POLITIEKERS WEREN IN ONZE ZAKEN

   ZE MOETEN MAAR NAAR DE LUNCH GARDEN GAAN OF DE MAC DONALDS WAAR WE ALS ALLES ZO DOOR GAAT ALLEN HEEN ZULLEN MOETEN

  • Hebben de socialisten al eens bekeken hoeveel van hun huidige leden en gesyndiceerde in de horeca werken ?
   Hebben ze weet dat 1 op 5 horeca zaken met meer dan 5 werknemers iemand in dienst heeft met loonbeslag ?
   Hebben ze zich al eens afgevraagd hoeveel mensen met de extra verdiende centjes extra’s kunnen kopen ? Of denken ze werkelijk dat ze hun geld verkasten naar fiscale paradijzen !
   Ook ik ben het beu om me in allerlei bochten te moeten wringen om mijn mensen te houden en niet naar de concurrentie te zien verkasten.
   Maar iemand die door eigenschuld of door omstandigheden hard werkt en probeert door uren te kloppen zijn gezin onderhoud en schulden af te betaald verdient toch ook respect. Wat gaan zijn nu doen ?
   Of hebben ze al maatregelen getroffen voor extra opvang en steun, die zal betaald worden door “de werkende Belg”.

   Ze zouden zich beter profileren als de partij van de profiteurs ipv de arbeiders , waar hun ontstaan vandaan komt !

   Zoals ze bezig zijn klopt de redenering alvast, meer en meer doppers, steuntrekkers ,illegalen met deze aangroei is hun kies public zeker gegarandeerd.

   één oplossing ! verkleinen, weinig personeel zelf de kassahandelingen uitvoeren en van tijd tot tijd op verlof gaan.

   Trouwens wie zonder of weinig personeel heeft zit op rozen met deze maatregel! einde discussie omtrent omzet en coëfficiënt ” mijn kassa is geregistreerd meneer de controleur”

   En wat niet in de kassa wordt ingevoerd bestaat dus niet ! Hoera voor toch een aantal van onze collega’s.

   Ze hebben nu toch al wat zwartgeld geregulariseerd ? ze weten nu toch uit welke sectoren het komt !
   Neem deze sectoren aan Crombé of zijn dit de vrienden van uw leermeester ….

   • walter teunis

    Ik zit nu met 12 man personeel. Ik heb mijn systeem klaar om volledig wit te werken. Geen probleem MAAR ik ga wel 6 man moeten ontslaan want dat is onbetaalbaar en mijn klanten zijn niet bereid om de kosten te dragen.
    De socialisten weten het al 100 jaar beter hoe we meer en meer moeten afzakken naar de diepte. Neem nu dien ONNOZELEN De Leeuw die 1 zijn dossiers niet kent die 2 zijn klanten eigenlijk geen meerwaarde meer kan geven want meerwaarde betekend VOOR ALLE PARTIJEN een verbetering , doet heel erg zijn best om nog meer investeerders te ontmoedigen.
    Ik heb lange tijd van België gehouden maar dat is nu net even anders……Misschien dat DE WEVER het tij kan doen keren. De socialisten mogen van mijn part ( en ik vermoed van nog meer investeerders) nu al het schip verlaten.
    Ik hoor echt hoe langer hoe meer stemmen opgaan dat het GENOEG is met het uitdelen. Aan mij hebben ze nog nooit een vakantiegeld betaald en ohja wacht even hij moet nog geld kunnen uitgeven DUS we geven nog wat zakgeld erbij. En ocharme hij heeft een verkoudheid…. BETAALD thuis blijven . Dus geld geven om in Uw bed te liggen……Hoe zou die persoon het vinden indien hij bij de bakker aanklopt en hij een groot lang wit besteld . De bakker neemt de 2.20€ aan en zegt vriendelijk ” bedankt en tot ziens” zonder hem een brood te geven…..IS KRAK HETZELFDE. Nu de gelijkschakeling tussen arbeiders en bedienden……Resultaat zal zijn. NIET MEER ONTSLAAN MAAR BUITEN PESTEN

   • ik denk dat er maar één oplossing bestaat : mensen met ervaring in de politiek zetten, want wetten maken over iets waar men geen kaas heeft van gegeten, is de bal misslaan
    mensen zoals u moeten in de politiek.., maar ik denk dat u het daar niet overleeft, want je teveel opwinden is niet goed voor het hart…

  • prontera luigi

   niet alleen in de horeca maar vooral de horeca is geviseert!!!
   laten we flexibelere uuren aangeven men kan niet weten op voorhand hoeveel volk op ons afkomt maar de kosten blijven wel iedere dag dezelvde!!!!

  • Michiels Christian

   Hopelijk gaat de Horeca Vlaanderen ons juridisch verdedigen. En procederen tegen dit wetsvoorstel al is het tot in Straatsburg voor het hof van de rechten van de mens. Want hier is duidelijk het gelijkheidsbeginsel geschonden. Als de horeca een zwarte doos / blackbox moet hebben, moeten alle sectoren in België of Europa dit en idem voor de registratie van het personeel. Iedereen gelijk voor de wet. Het wordt tijd dat we elkaar bekijken als concurenten, maar meer als collega’s en horeca ondernemers die zich verenigen en als 1 blok naar buiten komen. Om ons mooi beroep te verdedigen en toekomst te bieden.

   • albert.verlackt

    Ik doe al 40 jaar horeca en ik zie ons meer en meer kapôt maken.Er is maar een oplossing.Een paar slimme mensen moeten opstaan en horeca blok politiek beginnen.Dan halen we wel 10percent en hebben we iets te vertellen.GRoetjes.

  • Bericht aan alle toekomstige slachtoffers in de horeca.

   Met woorden komen zullen we niet ver geraken. Het enige dat die mensen in de politiek naar kijken is naar hun bankrekeninguittreksel op het einde van de maand. And that’s it.

   Enkel met daden kunnen wij hen de angst aanjagen.

   Een bom plaatsen heeft geen nut want er staat een lange rij aan te schijven om hun plaats te nemen.

   Wat wij enkel kunnen doen is schade brengen aan hun cozy leventje.

   Collectieve sluiting van alle horecazaken gedurende X-aantal maanden = geen inkomen = faillissement = kosten voor de regering = GROTE PROBLEEM.

   Natuurlijk zijn er onder jullie die hun gezin moeten onderhouden, privé-chulden betalen, enzovoorts.

   In een oorlog zijn er altijd slachtoffers, mensen die zich moeten opofferen, maar wat het belangrijkste is is de resultaat.

   Ik weet dat mijn voorstel zeer agressief is, maar als we als honden aan een leiband willen verder leven, stop dan met berichten te plaatsen en werk als honden om DIE mensen een luxueuze leven te geven.

   Anders …… jullie weten wat te doen.

   Veel sterkte aan de mensen die willen werken, maar de kans niet krijgen om hun droom waar te maken.

  • Zoals we allemaal weten zullen de prijzen stijgen in de horecazaken na het plaatsen van dit kassasysteem.

   Bv een broodjeszaak. Bakkers, groentewinkels en slagerijen verkopen ook belegde broodjes, die zullen deze produkten aan een lagere prijs kunnen verkopen. Oneerlijke concurrentie!Waarom moeten die geen kassasysteem gebruiken, juist of dat die niks in zwart doen.
   De socialisten die willen maar 1 zaak en dat is dat alle hardwerkende mensen moeten opdraaien voor diegene die gene bal doen en willen doen.

 2. De Roo Dirk

  Dat er niet mag gefraudeerd worden met een kassasysteem is de logica zelve anders heeft een kassa geen enkele betekenis. Dit soort kassa zou in elke winkel van toepassing moeten zijn opdat de bonafide handelaars niet benadeeld zouden worden door malafide handelaars. Dit geldt trouwens voor alle vormen van zwartwerk. Dat wie het meest verdient, het meest belastingen betaalt is vanzelfsprekend. Dat eerlijke handelaars meer belastingen moeten betalen omdat oneerlijke handelaars te weinig belastingen betalen, is fundamenteel oneerlijk.

  • Virginie Derycke

   Nog een Rudy De Leeuw is opgestaan, u bent zeker ambtenaar en zit nu zeker in uw luie zetel van de zon te genieten en deze namiddag een leuk terrasje doen en bediend worden door mensen die wel willen werken. Vuile rooie rakker!!!!

   • als er iemand achter de werknemers moet staan zijn het zeker “de rode” ; maar als ze de werkgevers constant op hun dak zitten en den dieperik induwen, tja dan staan al die werknemers op straat..
    en trouwens vakbonden onderhandelen mee over het eenheidsstatuur, zichzelf beschermen noemen we dit ..

 3. Roggemans Jan

  Kijk, ik vind ok voor de kassa, maar btw voor eten en niet alcoholische dranken 6 % btw zoals in Nederland en alcoholische dranken 10% btw zoals in Spanje, niet ?

  • walter teunis

   Hoeveel BTW je moet betalen helpt niets aan het feit dat de loonlast hier in België onbetaalbaar is.
   Moesten de overheden de ballen hebben om de automatisatie , die de tewerkstelling wegdrukt, zwaar te belasten en de werkende mensen minder te belasten zou er AUTOMATISCH een minder aantal werklozen zijn.Ik ben ervan overtuigd dat dit ten zeerste zou helpen en MENSEN WEET DAT ER GEEN CRISIS IS MAAR DAT DIE KUNSTMATIG IN HET LEVEN GEROEPEN WORDT DOOR FINANCIEEL STERKE MENSEN : de reden is dat men hierdoor mensen bang kan maken….ze nkunnen dan GOEDKOOP vastgoed bekomen en de regeringen kunnen hun taxsystemen makkelijk aanpassen en de bevolking SLIKT DIE ZEVER GEWOON; Denk eraan mensen … Er is nog altijd even veel geld onder de mensen het wordt in ( georkestreerde) slechte afgepakt door de banken enz.
   Haal allemaal U geld van de banken af en ze zullen snel anders piepen

 4. lieven putteman

  als ze deze kassa willen kopieren zoals in zweden geld dit niet alleen voor de horeca maar ook voor bakker, slager, kapper,en zoveel andere!
  waarom moet de horeca alleen hier voor opdraaien?

  • Het systeem met de kassa’s zorgt enkel voor een grote verdeeldheid tussen de nu al gehavende horecasector.
   Er was al een onderscheid tussen de kleine en grote zaken, nu
   zal het zich nog maar laten gevoelen door een reeks falingen.
   Welke maatregel de regering ook neemt, het is veel te laat want de horecasector is ziek, doodziek…!
   Het kassasysteem is nog ergen dan eutanasy en geloof me, niemand is vragende partij !

 5. willems martine

  waarom moet steeds de kleine man opdraaien.
  onze regering wil enkel grootmachten die geen belastingen betalen en waar zij zelf hun aandeel in hebben.
  waarom worden aldiegene die hier binnenkomen niet meer gekontroleerd die met alles in regel gezet worden,en met onze centen naar hun eigen land trekken.(leefloon en massa’s kindergeld))wij zoeken mensen om te werken en vinden ze niet tewijl er zoveel vacatures openstaan.vinden ze dat allemaal normaal!
  Het is te laat. Het kalf is verdronken.
  Binnen enkele jaren kunnen wij vluchten naar het buitenland.

  • dan zijn wij de illegalen, vraag alleen is waar je nog een land vindt zoals in begië, tenminste als je vreemdeling bent..
   ik bel deze morgen naar de zorgkas voor mijn poetshulp omdat ze een aanmaning krijgt via gerechtsdeurwaarder voor een onbetaalde bijdrage.. en wat kom ik aan de weet : alleen Vlamingen betalen zorgkas, walen niet VIVE LA BELGIQUE

 6. vandenberghe wannes

  net de zaak overgenomen, en zoeken al ruime tijd naar vast personeel = niet te vinden … en nu dit , alle t wordt leuk !!

  • Ja just ge moet ne keer personeel zoeken ! Hoeveel werklozen zijn er ? Je en ge raakt aan geen personeel? Hoe gaat we dat oplossen democratie van de profiteurs ge gaat veel stemmen halen dat wordt de grootste partij !

   • ik zal één voorbeeld geven : een vrouw poetst voltijd met cheques en verdient ongeveer 1400 € ; haar zoon stempelt, zijn vriendin aan het OCMW.. wil iemand weten hoeveel zij samen verdienen ? maar ze zijn wel zo slim om zich niet samen te domiclieren… en dan maar de horeca en de bouw viseren

    • van osta danielle

     dat is nu eenmaal een probleem in belgie, hoe harder men werkt zoveel te meer wordt je gestraft. niet alleen bouw , horeca maar ik denk ondertussen elke hard werkende mens shame,shame belgium

 7. Ze moesten de sossen aan het bewindt hebben awel…we hebben ze nu en…juist ze willen en zullen ons kapot krijgen die vuile sossen!!!!!!!!

 8. bomans emile

  ik ben eens benieuwt of onze klanten tevreden gaan zijn met een prijsverhoging van+50%,100000 doppers meer en 25.000 horecazaken in de rode cijfers,wie gaat dit betalen?Ik denk dat we allemaal een wilde weldoener moeten zoeken.dat er geen fraude mag zijn OK maar op deze manier.!!!! succes hardwerkende horecamensen!!!!.

 9. Breng de btw op 6%
  Dan kan iedereen overleven
  Zowel voor eten als voor drank .
  Maar deze oproep is wel dringend !!!!!!

  • groot gelijk, 6% anders sluit ik 3 dagen per week en ben ik verplicht 2 van de 4 werknemers te onslaan!

   • Ik was van plan om te investeren in onze zaak, ben van gedacht verandert, ben nu 3 dagen gesloten en af en toe een extra via dimona. Nog een jaar of 5 en het zit erop dan ga ik met pensioen ben eens benieuwd hoeveel dat zal zijn.

    • Ook ik was van plan om in mijn zaak te investeren maar doe het ook niet. Mijn inkomsten gaan naar personeel en overheid, zelf heb ik een inkomen waar ik mee rond kom. M.a.w. Mijn plezier in het ondernemen in horeca is volledig weg. Ik werk, overleef en hoop gezond te blijven.

 10. Yvonne logghe

  moeten alle pensenkermissen, missietentoonstellingen, kantines van hondenclubs,voetbalclubs etc.
  nu een kassa hebben?

  • walter teunis

   Na de kassa is het echt nog niet gedaan met afpakken hoor…..Lees : PRIVATISERING VAN WATER ……NESTLE IS VRAGENDE PARTIJ en wij betalende partij.

 11. van de populiere

  Is er al ooit een studie gemaakt van het financiele van een horecazaak?
  inkomsten – foodkost-personeelskost-huur of lening-elektriciteit-water-algemene sociale lasten-allerlei heffingen- boekhoudkosten-kosten op neerleggen jaarrekening-enz.
  kijk dan eens wat er overblijft als alles op de juiste manier aangegeven wordt ?
  wij werken 7 op 7 en we werken volltijds mee.
  wilt iemand daar eens een berekening van maken ?
  Ik denk dat de boekhouders weten wat.
  een voorstudie van alle partijen zou het politiek platform een betere kijk geven op alles, plubiceer dat een keer.
  nu wordt alles eenzijdig bekeken.
  waar is onze eendracht naar toe : één voor allen, allen voor één
  We krijgen een toch wel erg egoïstische leefwereld en door zo’n maatregelen zal dit er niet beter op worden.
  Een open communicatie is wat Belgie nodig heeft en geen verborgen agenda.
  wat gebeurt er met onze economische cirkel.
  koopkracht verminderd, horecazaken over kop, veel mensen die nooit hun geld zien, opnieuw werklozen en we zijn weer vertrokken.
  waarom niet gaan naar straatsburg om eens een groot onderzoek aan te vragen n wat speelt hier in Belgie
  teru naar de tijd van Priester Daens de armen arm en dus ook geen macht en geen zeggenschap, de rijken rijk en hebben de touwtjes in handen.
  Of zien jullie zelf het bos door de bomen niet meer en schieten jullie erop los.
  We gaan ons op één of andere manier moeten rechtstellen als we voor onze kinderen een toekomst willen en niet vervallen in vooroorlogse toestanden.
  waar zijn we in godsnaam met bezig
  misschien moeten we wel eens alle postjes in de hiérarchie
  onder de loep nemen ?
  Dan pas zouden we een totaal beeld krijgen waar dat belastingeld allemaal voor dient
  Uw boekhouding, Belgie, loopt ook niet goed toch
  waarom hebben jullie zo een gat in de begroting
  Een goede huisvader zorgt voor zijn centen en voor zijn kinderen. wat in Belgie ?

 12. Alice Boeykens

  Wij hebben de zaak te koop gezet,of over te nemen,geen personeel 36 pl.Wij zijn beiden 62 jaar en 42 jaar bezig.
  Veel moed voor de (weinige) jonge starters !
  Nochtans zeer mooi beroep,zou niets anders willen doen.
  Maar ze mogen ons niet wurgen,anders verliezen we de glimlach…

 13. Moesten ze de sociale lasten op personeel in de Horeca eens verlagen, dan kan iedereen zijn personeel volledig betalen.

 14. Kristof Coppens

  Heb geen probleem met een kassa … mocht 100% off werken mogelijk zijn in ons land …
  Men vergist zich hier wel … er word wel zwart gewerkt in de horeca, maar niet om zich in het zwart te verrijken … wel om alles nog betaalbaar te houden …

  mocht in Europa ook iedereen gelijk worden behandeld …

  – Gelijke btw tarieven
  – Gelijke loonkost
  – Gelijke belastingen

  ?????

  Voor degelijke compenserende maatregelen is er uiteraard geen ruimte in onze begroting ….
  GEDAAN DUS MET DE HORECA IN BELGIE …

 15. stephane buyens

  in naam van alle leden van de orde van de 33 meesterkoks wens ik ieder horeca uitbating het beste toe in deze bijzondere moeilijke tijd
  laat ons sereen het probleem bekijken en evalueren zodoende het niet te laten uitgroeien tot een sociaal bloedbad
  horeca vlaanderen was in het verleden te snel met de toegeving voor een verlaging naar 6% btw die uiteindelijk 18%is geworden
  op dat moment hebben ze het paard van troje binnengelaten met alle gevolgen
  meer dan voorheen moet de federatie nu eens en voor al een “body-guard” zijn voor de sector en geen “baby-sit”
  geef de moed niet op en wees solidair
  mcg
  stephane buyens
  president 33 meesterkoks van Belgie

 16. Iedereen zwijgt in alle talen over de eetfestijnen.
  Hopelijk geldt voor hen ook deze maatregel want dat zijn juist de onderkruipers in de horeca.

 17. Pierre Theunissen

  Iedereen gelijk voor de wet.
  Systeem Taiwan. Iedereen die een pand huurt, dus ook niet horeca, heeft aansluiting op een gecontroleerde kassa. Klant vraagt achter zijn/haar origineel kasticket, want met het controlenummer kun je deelnemen aan de wekelijkse lotto. Wie niet wenst te gokken mag het deponeren in een speciale box voor ontwikkelingssamenwerking.

 18. laten we allen eens naar brussel gaan ?ZOALS IN EGYPTE GEBEURD IS. DIE DURVEN EN WIJ KNIKKEN ALEEN MAAR JA ALTIJD .WORD HOOG TIJD DAT WIJ OOK EENS GAAN BEGINNEN.

  • uitendelijk is en blijft mijn conclusie!!!!
   hier in belgie klaagt iedereen maar uiteindelijk dbetaalt iedereen .en wat doet de regering .wel nog een taks of nog een belasting en wat doen wij we betalen al klagend!!!! wat staat er op onze vlag? eendracht maakt macht. maar dit is alleen op de vlag wel te verstaan!!!!! als we nou met zn allen eens aktie ondernemen zoals bvb de boeren die brussel gewoon lam leggen mey hun traktors .dat zijn collega’s .als wij eens zo zouden kunnen uit de hoek komen dan pas zal er verandering zijn. maar solisolidariteit is ver te zoeken als er een paar zouden sluiten zijn er altijd die dan opendoen om toch te kunnen profiteren dat de andere gesloten is.zo gaan we er echt niet geraken.
   jammer doe dit beroep al meer dan 30 jaar maar de passie begint stillekesaan te verdwijnen.ik wens ons alkemaal veel sterkte toe……

 19. Als t zover komt sluit in mijn zaak, zet ik 10 man op straat en begin ik één of ander winkeltje.

 20. Van Overpelt

  Mensen het enige wat misschien kan helpen om onze welvaart niet volledig te laten verkwanselen door de hebzuchtige socialisten en het profitariaat is massaal weigeren btw en belastingen te betalen totdat duidelijk wordt dat onze zuur verdiende centen niet zomaar kunnen vergooid worden aan allerlei profiteurs en nutteloze kosten die nimmer bijdragen tot een economisch opbouw

  *

 21. boussu jeffrey

  Na een rampzalige lente komt hier nu eindelijk de zomer.
  Terras zit vol en ons team geeft vandaag weer het beste van zichzelf. de sfeer is goed en er wordt hard gewerkt. maar dit zorgt toch weer voor een domper van formaat. hoe leg ik binnenkort aan mijn 3 vaste medewerkers en alle extra’s die al zoveel water bij de wijn hebben gedaan dit voorbije jaar, dat het nog erger gaat worden.
  beste mensen van de regering denk goed na met wat er nu op tafel ligt.
  compenseer aub want anders …..

 22. Dat krijg je als je van die slimme dommeriken aan het bestuur hebt. Veel ( te veel ) gestudeerd maar niet weten waar men over spreekt! Ook wij sluiten de zaak! Want men legt wel iets op maar zorgt er NIET voor dat het leefbaar is! Helaas voor onze rijke cultuur en verschijdenheid. Men wil enkel nog mensen en zaken die in vakjes passen maar het ondernemerschap wil men duidelijk DOOD! Nog veel plezier met het pesten van de echte ondernemers beste politicie!

  • Waar blijft het voorstel Daems en Lijnen, dat door zijn eenvoud uitstekend zou passen binnen de huidige ingewikkelde dienstverlenings- en personeelswerking van de horeca. Waarbij er een win-win situatie gecreëerd wordt en waarbij in vele zaken een bestaande situatie meteen en zonder al te grote meerkost zou geregulariseerd en zeker geratificeerd worden?

 23. van de walle

  We zouden beter met iedere horeca uitbater samen eens twee weken sluiten(verlof) maar dan ook iedereen,waar zouden de heren dan gaan eten met hun minaressen en secretaressen en…..? der zou niemand gedurende twee weken aan eten geraken,hoeveel zouden ze dan niet verliezen aan hun btw en belasting. Vlaanderen de leeuw, amai mijn kloten, tamme katten ja

 24. Fourier Gino

  Beste lezers en dus ook geïnteresseerden,
  Enkele domme reacties hier, enkele maar van mensen die niet weten waarover ze praten….Gelukkig vele reacties van mensen die wel weten waarover t gaat… En inderdaad, zelf meer dan 20 jaar zelfstandig horeca uitbater dus weet waar ik over spreek, een regelrecht bloedbad gaat t worden in het land waar werken bestraft wordt in het voordeel van de profiteurs… Lang leve de sossen en de andere lafaards… Hopelijk zullen ze de nekslag krijgen volgend jaar bij de volgende verkiezingen…!

 25. De Coninck Paul

  De reacties van sommige mensen hier toont echt wel aan dat velen denken dat het geld bij de zelfstandigen binnen komt zodra de deuren open gaan.
  Ikzelf stel ong 20 mensen tewerk, betaal me letterlijk blauw aan rsz, btw, energie, vakantiegeld en noem maar op. Wat er de laatste 3 jaar aan het gebeuren is is niet meer normaal. Ik werk 7 op 7 en draai wekelijks meer dan 100 uur. Ik heb dan nog de luxe dat ik alle dagen vol zit en toch ga ik er op achteruit. Het merendeel van mijn personeel houd op het einde van de maand meer over dan ikzelf, ik mag nooit ziek zijn, en zware knieoperatie en twee dagen nadien terug ah het werk, geen betaald verlof en noem maar op. Ze zouden de heren, die de wetten maken of de betweters die hun 38 uurtjes kloppen en enkel rechten hebben eens een dagje laten meedraaien met ons, of de mediageile politici eens inschrijven in een programme waar ze elk een zaak 6 maanden moeten runnen. ’t Zou een totale afgang zijn. Studies hebben aangetoond dat met een zwarte doos meer dan 60 % van de zaken direct moeten sluiten, met als gevolg meer dan 40.000 werklozen, toeleveranciers en nevenbedrijven niet inbegrepen.
  De enige oplossing zal zijn van allemaal collectief eens 14 dagen te sluiten. Ik weet dat het moeilijk is maar als we het zo niet doen sluiten ze op 1 januari 2015 toch onze deuren.
  Ik ben het in ieder gevoel moe om de melkkoe te zijn en elke morgen op te staan voor hen die willen blijven liggen. En profiteurs met een rood en groen kantje, bespaar ons uwe kritiek. wortelen zijn er om op te eten, niet om naar te luisteren.

  PDC

 26. Hallo Iedereen

  Veel zinnigs heb ik hier niet kunnen lezen vandaag. Alleen een hoop gefrustreerde mensen; mensen die het echt niet meer zien zitten. I
  Hopelijk kijken de bevoegde instanties, die welgemeend een oplossing zoeken voor de horecasector, mee over de schouder. Het is leerrijk te kunnen lezen dat vele horeca mensen er hetzelfde over denken. Doch dit zal je geen euro meer binnenbrengen; wel integendeel.
  Een feit is dat de zwarte doos er komt…dus probeer er het beste van te maken. Creatief zijn zoals in je keuken is de boodschap. Nu reeds proberen te overzien wat er gaat komen.

  Wacht niet tot de zwarte doos er is. Zeur er niet langer over en vooral ” blijf positief “, want dat voelen de klanten ook.

  De positieve Jan die de Horeca sector zo genegen is.

 27. belgie doet enkel alles nog voor de “niet werkende” / “niet nederlands pratende” mense iets Al die willen werken worden gestraft.. lang leven de linkse maatschapij een maatschapij die na paar jaar volledig tegen de grond ligt en in armoede… nog paar jaar en ik pak de koffers!

 28. Het is niet meer interessant om in deze tijd een horeca zaak uit te baten. Ze maken het vrijwel onmogelijk voor ons.
  Iedereen klaagt maar, maar de regering doet toch wat zij willen, en het volk is hier veel te ” braaf” om in opstand te komen! Ik heb veel zin om alles te verkopen en ook te gaan doppen!! en eindelijk eens een leven te hebben , want in de horeca is het enkel maar hard werken en bijna GEEN vrije tijd, en voor wat eigenlijk…

 29. Dewulf Daniel

  waar blijven de compensaties? de horeca blijft alleen bestaan indien er compensaties komen en mogelijkheid om te overleven.btw naar 6 % is de eerste compensatie.

 30. Heb zonet vernomen dat ‘Oud Sluis’ onlangs werd overgenomen ..

  -achter de stoof : Di Rupo E.
  -achter den toog : Crombez J.
  -voor den toog : De Leeuw W.

  Sergio, dit wordt op z’n minst een 3-sterren restaurant.

 31. Beste mr Buyens
  Je hebt pas vorige week verschillende collega’s laten bloeden met je overdreven kritiek.
  Ik had het nochtans voor je maar je mediageilheid ontsiert de talentvolle persoonlijkheid de groot heeft gemaakt.
  IK HOOP met dit bericht dat je dit beseft.
  je kan toch de toppers aanraden.of enkel de hoogste score’s meedelen.
  Het kunnen toch niet allemaal sterrechefs zijn.Vergelijk prijs massa ligging snelheid kwaliteit,Spreek met uw collega’s mensen,die vader en moeder zijn ,en vechten om te overleven.
  We staan toch aan dezelfde kant,niet?
  Je collega.

 32. Waarom moet het hier weer ingewikkeld ?? Aub gewoon BTW naar 6%, net zoals in alle landen rondom ons ==> Probleem opgelost.

 33. Al bedrijf zijn we verplicht zoals een ander, maar ik vind dat we voor elke sector of persoon waar we niet zeker van zijn waarvoor we betalen een zwarte doos moeten geven, de Horeca is niet de grootste boosdoener, dit gaat veelal over kleine bedragen, wat met het belastinggeld dat langs deuren en vensters en veelal naar bevoorrechte persoonlijkheden gaat, waar enkel zij beter van worden?

 34. Als 36 jarige alleenstaande moeder werk ik naast mijn gewone fulltimejob ook nog als extra in een restaurant , elke vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag. Ingeschreven via interim . Ik hoopte zo een huisje te kunnen kopen. Ik werk dus 7/7 en nu heb ik mijn belastingsbrief ..,1500 euro te betalen. Ik stop ermee. Hoe meer je hier werkt, hoe meer je gestraft word. Langdurige werklozen zouden moeten verplicht worden om te werken na een bepaalde tijd, der is werk genoeg. Dan zitten ze tenminste niet aan mijn, onze verdiende centen. Die vicieuze cirkel moet worden doorbroken. Ze maken alles kapot, zowel voor de uitbaters als voor het personeel. Om depressief van te worden.

 35. We hebben sinds een jaar een eigen horecazaak er een hoop geld in gestopt en redden het nu al nauwelijks we hebben geen personeel en mijn man werkt zelfs 7/7 en 3 dagen per week zelfs 2 banen per dag.Ik ben deze zaak begonnen omdat ik werkeloos geworden was en niet ten laste van de staat en de werkende Belgen wilde zijn.
  Ben bang dat als Belgie zo door gaat wij onze zaak moeten sluiten en ik weer afhankelijk word van de staat maar als dit is wat ze willen kunnen ze het krijgen ook ben het moe. Als ze de loon- btwlasten zouden verlichten zouden er veel minder werkelozen zijn sparen ze daar hun geld op zonder dat ze de uitbaters van een horecazaak de strop om de nek hangen. We hebben een vak gekozen waarbij we wisten dat er weinig vrije tijd is we maken veel uren en na aftrek van alle kosten en investeringen die steeds nodig zijn er niets of bijna niks overblijft terwijl mijn werkeloosheidsuitkering maar liefst 1200 euro bedroeg 1 jaar geleden ben er dus flink op achteruit gegaan.

  • Ik vind dit heel erg om te zeggen dat jullie dit niet gaan overleven met personeel. Heb zelf al jaren een restaurant; sinds kort zijn we uitgebreid en personeel aangenomen, maar tot onze grote spijt moeten we iemand ontslaan anders gaan we het niet redden. we hebben beidden de verkeerde keuze gemaakt,u om een restaurant te beginnen en ik om te vergroten, de zwarte doos hangt al langer in de lucht. Ik hoop zowel voor jou als voor ons en anderen dat we het gaan redden

 36. Zonder rekening te houden met de terechte emoties en kopzorgen van alle zelfstandigen moeten we toch realistisch zijn. In België werken 3miljoen mensen en 7 miljoen niet. Dat de welvaart dan in gevaar dreigt te komen is dan toch niet verwonderlijk. Dat de werkende mensen mee inleveren om de gepensioneerden en studerende kinderen te onderhouden, lijkt mij niet meer dan normaal MAAR laat die 3 miljoen werkende mensen toch met rust ! Laat de zelfstandigen toch hun brood verdienen, wij zijn toch geen gangsters ! Wij werken, nemen onze verantwoordelijkheden, stellen mensen te werk
  en toch worden we meer en meer gestroopt, als het zo verder gaat zullen we op de duur niet anders meer kunnen dan ons aansluiten bij die andere 7 miljoen niet werkende mensen en krijgen we toestanden zoals Spanje, Portugal en Griekenland ! Zolang de socialisten dit NIET gaan inzien wordt het inderdaad een zielig België met een pineut van een koning. Tobback sprak schandaal dat het o zo lang geduurd heeft dat we een nieuwe regering hadden en dat wij ons in het buitenland ons zo belachelijk gemaakt hebben waar de socialisten toch maar mee verantwoordelijk waren. Hoe belachelijk gaan we ons nu maken ? Iedere grote investeerder gaat naar het buitenland omdat de arbeidskrachten elders een pak goedkoper zijn. Wel ik ben een kleine investeerder en doe alles om mijn kop boven water te houden. DOE IETS AAN DE PERSONEELSKOSTEN ! REGEL TERUG DAT WERKNEMERS MEER PLICHTEN HEBBEN IN PLAATS VAN RECHTEN! Stop met lallen en LOS DE PROBLEMEN OP ! Help de ondernemer in plaats van hem af te breken !

 37. BART DESMET

  IN WAT VOOR APENLAND WONEN WIJ
  PAK ONS MAAR ALLES AF
  LEVE DE DOPPERS EN DE MENSEN DIE NIET WILLEN WERKEN
  ZE VERGETEN 1 DING VAN WAAR KOMT HET GELD

  EEN DIKKE 0 OP HET RAPPORT

 38. christian praet

  dat deze kassa ging komen hangt al lang in de lucht.
  dat de grote massa denkt dat alle horeca uitbaters hun zwart geld beleggen in belastingsparadijzen is ook een feit.

  dat er een regeling moet komen om iedereen in de pas te doen lopen is een goed idee, maar hoe ze het gaan aanpakken lijkt me absurd, de horeca krijgt totaal geen speelruimte meer terwijl andere sectoren dat wel nog hebben.

  het vinden van gepast personeel is nu al een probleem en zal alleen maar vergroten op termijn met de komst van de kassa, want in de horeca kunnen ze nog uren kloppen en een deftig loon bij elkaar werken.

  de extra’s waar de horeca toch wel op rekent gaan wegblijven, want wie werkt er nu nog voor 6 euro per uur, en ja die extra’s komen werken om hun kosten en facturen te kunnen betalen en niet om hun geld in Luxenburg te beleggen.

  wie zal die rekening betalen??? de klant natuurlijk anders gaan onze bedrijven niet meer rendabel zijn.

  het zal een slagveld worden waar personeel gaat overlopen, waar ze wel nog zwart krijgen. bedrijven zullen over kop gaan omdat ze de sociale lasten niet kunnen volgen, ouderen zullen stoppen omdat ze bang zijn voor al die veranderingen.

  ik kijk met een bang hart uit of ik mijn zak zal kunnen vrijwaren van de ondergang.

 39. Wanda Schwab

  IS BELASTING BETALEN NIET GENOEG !
  MOETEN JULLIE HET ONS NOG MOEILIJKER MAKEN;
  WAT GEBEURD ER ALS ONS PERSONEEL OP STRAAT STAAT? WIE BETAALD HUN UITKERING? OOK WIJ. EN NU KOMEN JULLIE AANZETTEN MET EEN ZWARTE DOOS? DENKEN JULLIE ECHT DAT DE ECONOMIE EROP VOORUIT GAAT. WAAR ZITTEN JULLIE HERSENEN???

 40. ah jongens trek het jullie niet aan, de staat is failliet, de gemeenten zitten zonder geld, en de verspilzucht van de overheid, de vzw’s en andere die moeten toch ook een stuk van de koek hebben of niet ? Neen beste horeca uitbaters laat deze mensen maar fouten maken vergeet niet : de geschiedenis herhaalt zich altijd eerst moet alles kapot en daarna komt er een wederopbouw, intussen zijn de beleidsmakers al gaan lopen want ja wat wil je als ze hier binnenkort gaan vechten op de straat omdat AL de kassen leeg zijn , de zelfstandigen gepluimd zijn , er geen investeringen meer zijn en het sociaal net gescheurd is er nog eens de kassen geplunderd zijn door ombekwame beleidsmakers met dikke bak en mooi pakt die ze jaarlijks moeten laten aanpassen omdat ze zich aan het vetmesten zijn, ja ze weten wel wat er te ons te wachten staat, dan spreken we nog niet van het ongebreideld geld drukken geld dat niet meer gedekt is sinds 1971 door goud, dus de spread sheat is fiat geld of maw waardeloos geld , laat ze maar bijprinten , binnenkort zijn we allemaal miljardairs en zal een brood 220€ kosten !!

  ps : hadden de beleidsmaker toch maar even geluisterd naar de professoren van de economie, nee jammer genoeg niet , we zitten halfweg naar de financiele ravijn en weg is niet meer terug TE LAAT !

 41. verschelde gert

  waarom zijn kruidenniers, slagers, bakkers,enz…. niet verplicht om met zo’n kassa te werken. bij ons zijn er bakkers en slagers waar je zelf geen ticket krijgt. waarom wordt de horeca voor de zoveelste keer weer het slachtoffer.

 42. Geachte mensen, toen u ging kiezen hebt u gekozen op een partij een partij die na de verkiezingen u met een mes in de rug stak om een coalitie aan te gaan met andere partijen. Een coalitie waar u niet democratisch op heeft mogen kiezen.

  Nu hebben ze in de politiek de leuke truc dat ze een meerderheid vertegenwoordigen, maar dit is niet zo u wordt geregeerd door een minderheid hoe leuk ze het u ook voorspiegelen. Misschien moet de politiek in Brussel eens in zijn eigen keuken kijken omtrent de fraude dan denk ik alleen al aan de belastingen die de ambtenaren van die verdoemde EU niet hoeven te betalen.
  De parlementsleden in dat verdoemde EU-parlement dat in klokt en dan naar huis gaan alleen maar om de € 284 dagkosten op te kunnen strijken.

  Ik ben blij dat ik geen personeel heb en dat gaan we zo houden. Gedwongen door de administratieve wanorde van de politiek.

 43. Vorig jaar gestart!alles 100% officieel . Geen illusies maken dit lukt langs geen kanten! Gevolg 40% van personeel op straat,1 maand gesloten en op zondag dicht!proficiat John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*